Koukussa arkeen!

Tänään oli ensimmäinen työpäivä loman jälkeen ja parin päivän päästä alkaa myös koulun ja päiväkodin tuomat rutiinit. IHAN MAHTAVAA!

Olen aina tykännyt arjesta, vaikka olen edelleenkin tosi huono pitämään yllä rutiineja. Mutta rakastan to do-listoja ja sellaista organisoitunutta meininkiä, johon arki antaa hyvät puitteet. Rutiineissakin olen tullut paremmaksi, varsinkin lapsille ne on tietysti tosi tärkeitäkin. Ehkä tämän syksyn tavoitteena on löytää sellainen hyvä tasapaino rutiinien ja spontaanien juttujen välillä. Tätä tavoittelen esimerkiksi sillä, että yritän pitää arki-illat vapaana ylimääräisistä menoista ja painottaa menot viikonloppuihin. Katsotaan kuinka hyvin siinä onnistun.

Mutta tässä ensimmäisenä arki-iltana aloin oikein pohtimaan, että miksi siitä arjesta niin paljon tykkään. Mieleeni heti tuli ainakin nämä viisi syytä:

Ystävät

Arkena sekä minä että lapset tavataan paljon enemmän ystäviä, lapset tietysti luonnostaankin koulussa ja päiväkodissa. Tytär on kesälläkin nähnyt kavereitaan, kun 10-vuotias jo sujuvasti itsekin sopii omia menojaan, mutta erityisesti päiväkoti-ikäiselle arki tuo taas kaverit kuvioon. Jotenkin on helpompi sopia kyläilyjäkin lapsille arkena vaikka tietysti voisi lomallakin sen puhelimen käteen ottaa.

Omat ystävät ovat tietysti paljon menossa kesällä, kuten ollaan itsekin oltu. Arki tuo tullessaan myös esimerkiksi lounastreffit ystävien kanssa, joita on ollut ikävä. Kahdenkeskinen aika myös ystävien kanssa, kuten parisuhteessakin, on tosi tärkeää ettei aina lapset ole siinä viemässä huomiota muualle vaan voi keskittyä paremmin aidosti keskustelemaan ja kuuntelemaan.


Harrastukset

Vaikka juoksu on se tärkein harrastus, jota voi periaatteessa harrastaa koska ja milloin vain, arki tuo treenaamiseen sellaista ryhdikkyyttä. Kun kalenteriin tulee laitettua kaikki muutkin menot, tulee myös automaattisesti suunniteltua, että koska hoitaa omat treenit. Starttasin tänään tämän syksyn kuukauden kestävällä juoksukoululla, johon toivottavasti pääsen mahdollisimman monta kertaa osallistumaankin. Myös jooga olisi ihana ottaa taas treenikalenteriin mukaan.Rutiinit

Sanoin aiemmin, että minun on aina ollut vaikea pitää rutiineista kiinni ja erityisen vaikeaa se on lomalla! Tykkään toki olla spontaani ja lastenkin kanssa voidaan yhdessäkin keksiä jotain tekemistä tai menemistä mitä ei vielä vartti sitten oltu edes ajateltu. Mutta ehkä ikä on alkanut vaikuttaa siihenkin, että arki muuttuu aika raskaaksi, jos joka päivä tekee jotain mitä ei ole suunnitellut. Nyt nautin kovasti siitä ajatuksesta, että arki-iltoina ollaan paljon kotona, keskitytään harrastuksiin ja yhdessä olemiseen pitkien päivien jälkeen.


Työ 

Arki tuo mukanaan myös työn ja olen tosi onnekas, koska todella tykkään työstäni! Olen ammatiltani tapahtumakoordinaattori yrittäjäjärjestössä ja siitä työstä on sitten taas ne rutiinit kaukana. Siellä mikään päivä ei ole samanlainen ja vaikka välillä on todella stressaavaa, koen paljon onnistumisen tunteita ja tunnen myös olevani hyvä siinä mitä teen. Saan tavata paljon ihmisiä ja oppia uutta.

Päivätyön lisäksi teen juontokeikkoja omalla toiminimellä, joita on muutamia jo syksyyn kertynyt. Se on ihanaa piristystä, josta nautin todella paljon.


Rytmi

Yritän aina lomalla pitää kiinni säännöllisestä syömisestä ja etten valvoisi liikaa. Uni on minulle ehdottoman tärkeää, jos nukun monta yötä huonosti tai liian vähän, se vaikuttaa paljon kaikkeen tekemiseen. Ja tarvitsen sitä unta kyllä vähintään 7 tuntia yössä, mieluummin 8 tuntia. Mutta lomalla nuo asiat usein jäävät yrityksiksi, kuten tänäkin kesänä. Arkena elän paljon terveellisemmin ja sitä myötä olen myös energisempi.Kuvat ovat lasten tänä kesänä ottamia luontokuvia. Näitä on hyvä katsoa sitten syksyllä, jos kiire tuntuu iskevän.

Kommentit

Suositut tekstit